Daten via Tinder in vijf stappen

Daten via Tinder in vijf stappen

Datingsites hebben misschien nog een beetje een verkeerd imago, Tinder is daarentegen helemaal hot! Groot voordeel is dat je meteen kunt zien met wie je te maken hebt en je weet ook zeker dat jouw date tevreden is over jouw uiterlijk. Kunnen daar geen misverstanden over ontstaan! In deze vijf stappen maak je ook de rest van de date een succes.

Eerst maar eens een korte uitleg over daten via Tinder, voor het geval je je nog niet aan deze nieuwe volksverslaving hebt gewaagd. Tinder is een gratis app waarmee je op zoek kunt gaan naar jouw prins op het witte paard. Een soort datingsite, maar dan hip en bovendien lekker laagdrempelig. Je maakt een profiel aan, krijgt een hele reeks met foto’s van (leuke) mannen voorgeschoteld en geeft met een hartje of een kruisje aan of je hem wel of niet ziet zitten. Geef jij een jongen een hartje en beoordeelt hij jouw foto hetzelfde, dan zijn jullie een match en kun je met elkaar praten.

Tinder Date1

Stap 1: Start met Tinder

De eerste stap is natuurlijk het aanmaken van een profiel op Tinder. Kies een paar leuke foto’s van jezelf die waarschijnlijk goed zullen vallen bij de jongens. Bedenk wel wat je met de foto’s uit wilt stralen. Foto’s in niets verhullende pakjes à la Miley Cyrus zullen vast heel wat reacties opleveren, maar de vraag is of je daar de juiste jongens mee aantrekt. Ook die ene foto met je pasgeboren neefje kan natuurlijk heel schattig zijn, maar je wilt toch niet dat hij denkt dat je een kind hebt! Wat voor foto’s je dan wel uit moet kiezen? Kies een simpele maar mooie foto waar je gezicht duidelijk op te zien is en een waarbij jouw prachtige lichaam mooi tot zijn recht komt. Foto’s in zwart-wit kunnen extra stijlvol zijn.

Stap 2: Vleeskeuring

Tinder wordt niet voor niks een vleeskeuring genoemd. Achter elkaar flitsen foto’s van jongens voorbij die jij keihard afrekent op hun uiterlijk. Maar zeg nou zelf; in het echte leven doe je dat toch ook het grootste deel van de tijd? Want je staat toch eerder open voor een gesprek met die knapperd aan de bar dan een verlegen jongen met puistjes op zijn voorhoofd die weggedoken staat in een hoekje van de kroeg. Dus geniet er lekker van dat je mannen ongezien af kunt rekenen op hun uiterlijk en kies een paar leukerds uit. Let wel op dat je niet té kritisch bent, want dan heb je de kans dat je weinig hartjes uit kunt delen en niet tot een match komt.

Tinder Date3

Stap 3: Eerste gesprek

Heb je een leuke vent gevonden en heeft hij jou ook een hartje gegeven? Dan heb je een match en kunnen jullie praten. Het is een soort ongeschreven regel dat de jongen begint met het gesprek, maar dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt heel ouderwets af zitten wachten tot hij de eerste stap zet, maar je kunt ook lekker spontaan zelf contact zoeken. Hij zal het waarderen! Denk niet te lang na over de perfecte binnenkomer, foute openingszinnen zijn er al genoeg via Tinder.

Stap 4: Verdiep je in hem

Oké, het eerste gesprek is misschien een succes en er lijkt een klik te zijn, maar het is wel nodig om je nog even verder in hem te verdiepen. Check zijn Facebookprofiel om te zien of hij geen foto’s van vijf jaar geleden heeft uitgekozen en er stiekem alweer een beetje ouder (lees: minder afgetraind) uitziet. Ook kan het interessant zijn om te kijken wie jullie eventuele gemeenschappelijke vrienden zijn.

Tinder Date2

Stap 5: Afspreken

Lijkt alles in orde? Dan is het tijd om af te spreken. Ja, dat is ontzettend spannend, maar op het laatste moment afzeggen is geen optie. Tenslotte zou het zo maar de liefde van je leven kunnen zijn en die wil je toch niet mislopen. Spreek af op een neutrale plek. Ken je een hip koffietentje of een leuke bar? Belangrijk is dat er genoeg mensen zijn, je weet tenslotte nooit waar hij op uit is. Zorg dat je eventueel snel weer kunt vertrekken als het helemaal niets blijkt te zijn, geef dus niet van te voren aan dat je de hele avond niets te doen hebt. Blijkt het een grote mislukking te zijn? Dan heb je er in ieder geval een goed verhaal aan overgehouden.

Fotocredits:
Digital Trends
Paperblog
Toronto Sun
Concept 36

Share This

About the author