Dagelijks klaarkomen verkleint risico op prostaatkanker

Dagelijks klaarkomen verkleint risico op prostaatkanker

Prostaatkanker is een nare ziekte die heel wat mannen treft. Er is nog weinig bekend over de risicofactoren van deze vorm van kanker, maar er lijkt nu wel een correlatie te zijn gevonden tussen het aantal keer ejaculeren en de kans hier op. Dagelijks klaarkomen zou het risico wel eens kunnen verkleinen. 

Harvard Medical School deed een langlopend onderzoek naar 32.000 mannen tussen de 20 en 49 jaar oud. Deze mannen werden achttien jaar lang gevolgd. In totaal bleken 3839 mannen prostaatkanker te ontwikkelen.

Uit dit onderzoek bleek dat mannen die tenminste 21 keer per maand seks hebben of masturberen 22% minder vaak prostaatkanker kregen dan hun seksegenoten die slechts vier tot zeven keer per maand klaarkomen.

Het is nog niet mogelijk om hier meteen harde conclusies bij te trekken omdat er nog te weinig bekend is over de risicofactoren voor prostaatkanker. Toch is dit onderzoek natuurlijk een stap in de goede richting om prostaatkanker aan te pakken. En het kan nooit kwaad om je man vanavond eens extra goed te verwennen!

Fotocredits:
Men´s Health

Share This

About the author