Controleert jouw man zijn ballen?

Controleert jouw man zijn ballen?

Teelbalkanker is een veel voorkomende kankersoort bij jonge mannen. Je kunt er niets aan doen om het te voorkomen, maar je kunt het wel op tijd ontdekken en daardoor veel ellende besparen. Controleert jouw man zijn ballen al? 

De risicogroep voor teelbalkanker zijn mannen tussen de vijftien en vijfendertig jaar. Jonge mannen dus, die zich vaak nauwelijks bewust zijn van het risico. Help jouw man met het controleren van zijn ballen om er zo op tijd bij te kunnen zijn.

Voor vrouwen is het heel normaal om hun borsten in de gaten te houden, maar voor mannen is de controle van hun ballen nog niet zo gewoon. Toch zouden ze dat eigenlijk minstens een keer per maand moeten doen. Op deze manier kunnen ze er op tijd bij zijn als ze kanker blijken te hebben.

Je kunt je man helpen met het controleren van zijn ballen, maar hij zal zelf ook op de signalen moeten letten. Wanneer hij bijvoorbeeld pijn krijgt of er bloed in zijn sperma zit, moet hij meteen naar de dokter gaan. In onderstaand filmpje is te zien hoe je zijn ballen kunt controleren.

Share This

About the author