Bizar: Een relatie met je eigen vader

Bizar: Een relatie met je eigen vader

Een relatie met je vader beginnen, daar moet je waarschijnlijk niet aan denken. Toch zijn er vaders en dochters die dit doen. Het blijkt namelijk zo te zijn dat familieleden die elkaar lange tijd niet zien regelmatig verliefd op elkaar worden. 

Dit fenomeen heet ook wel Genetic Sexual Attraction (GSA). Wanneer je familie van elkaar bent, heb je als het goed is veel gemeen. Mensen die niet opgroeien met een bepaald familielid kunnen daardoor verliefd worden wanneer ze hem of haar weer zien. In relaties zoeken veel mensen namelijk naar iemand die op henzelf of een familielid lijkt.

Normaal gesproken zorgt het hele gezinsleven ervoor dat je geen seksuele gevoelens ontwikkelt voor één van je ouders, broers, zussen, neven of nichten. Alleen als een familielid pas later in je leven komt, kan het best zijn dat jullie je tot elkaar aangetrokken voelen.

In het New York Magazine werd een opmerkelijk artikel geplaatst: What It´s Like to Date Your DadHierin beschrijft een meisje hoe haar vader op haar vijfde uit haar leven verdween en hoe ze hem vervolgens op haar zeventiende pas weer voor het eerst zag. Ze voelden zich tot elkaar aangetrokken en het duurde slechts een paar dagen voor hij haar ontmaagde.

Nu zijn ze alweer twee jaar een gelukkig stelletje en willen ze naar New Jersey verhuizen, waar niets gedaan wordt tegen incest. Daar willen ze een groot gezin stichten. Bang voor complicaties als gevolg van de incest zijn vader en dochter niet. Ze hebben er vertrouwen in dat het goed zal gaan en dat ze een gelukkig gezin zullen krijgen samen.

Fotocredits:
Elephant Journal

Share This

About the author