Begin op tijd aan kinderen

Begin op tijd aan kinderen

Er wordt steeds vaker voor gewaarschuwd; het is verstandig om op tijd aan kinderen te beginnen. Onterecht hebben veel mensen het idee dat ze altijd nog gebruik kunnen maken van IVF, maar dit pakt lang niet zo goed uit als mensen hopen. 

Tussen je 25ste en je 35ste is de beste leeftijd om een kind te krijgen. Vooral voor vrouwen is de leeftijd belangrijk, maar ook bij mannen speelt dit een rol. Tenslotte wordt hun zaad steeds minder actief.

Vrouwen met een leeftijd van 25 tot 35 jaar hebben een kans van 80% om op een natuurlijke manier zwanger te raken. Zodra ze ouder worden, vermindert deze kans met de helft. Bovendien is de kans op complicaties veel groter.

Het lijkt een beetje de trend te zijn om steeds later aan kinderen te beginnen. Een avontuurlijk leven leiden en aandacht besteden aan je carrière hebben blijkbaar meer prioriteit. Toch is het verstandig tijdig te proberen zwanger te worden wanneer je een kinderwens hebt. Het zou best wat langer kunnen duren dan je in eerste instantie denkt.

Fotocredits:
At Surgical 

Share This

About the author