Angst voor seks

Angst voor seks

Een tijd geleden kwam er al een artikel online over vaginisme. Dit is een natuurlijke reactie waarbij de spieren zich aanspannen waardoor de vagina op slot gaat en er geen seks mogelijk is. In het programma Strange Sex van TLC vertelt een jonge vrouw hoe haar angst voor seks haar leven beïnvloedde.

Vaginisme is voor sommige vrouwen een psychisch probleem. Vrouwen die op de een of andere reden het idee hebben dat seks verkeerd is of die hier heel streng in zijn opgevoed, kunnen een lichamelijke reactie krijgen wanneer ze voor het eerst seks hebben.

De vrouw in de uitzending van Strange Sex vertelt over haar strenge opvoeding waarbij seks voor het huwelijk een echte no go was. Hierdoor werd veel druk gelegd op de huwelijksnacht, maar op dat moment bleek ze helemaal geen seks te kunnen hebben, ze sloot haar vagina compleet af. Dit zorgde niet alleen voor ontzettend veel pijn, ze beschrijft dat het net lijkt alsof ze geen gat heeft tussen haar benen, alleen een dichte vagina waar niets doorheen kan komen, maar ook voor een groot gevoel van mislukking. Ze dacht nooit kinderen te kunnen krijgen en had het idee dat ze haar man en familie afviel, naar haar idee waren ze niet echt getrouwd omdat ze de nacht nog niet als man en vrouw door hadden kunnen brengen.

Gelukkig voor haar komt er uiteindelijk een oplossing. Ze moet eerst haar eigen vagina beter leren kennen voor ze aan seks kan beginnen. Met heel wat voorzichtige oefeningen is ze dan uiteindelijk toch klaar voor de seks.

Het filmpje laat goed zien hoe vrouwen met vaginisme zich moeten voelen. Vaginisme is namelijk meer dan alleen veel pijn wanneer er iets in de buurt van de vagina komt, ook psychisch is er veel aan de hand. Het is dan ook erg lastig om hulp te zoeken wanneer je hier last van hebt, dan kan er namelijk iets aan gedaan worden.

 

 

Fotocredits:
HLN

Share This

About the author