Als je geen zin meer hebt in seks

Als je geen zin meer hebt in seks

Natuurlijk kan het zijn dat je een periode wat minder zin hebt in seks, maar als deze periode steeds langer lijkt te duren, zal er misschien wat moeten veranderen. Niet alleen zal je partner er last van hebben als jij geen seks meer wilt hebben, ook zal het jezelf uiteindelijk weinig goed doen. 

Seks is nou eenmaal goed voor een relatie. Om een relatie goed te houden, is het belangrijk om regelmatig tijd voor elkaar vrij te maken. Intimiteit hoort daar ook bij. Maar wat als je daar nooit meer zin in hebt?

Het is belangrijk om te achterhalen wat de reden is dat je nooit meer zin hebt in seks. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld net bevallen bent, met je hoofd bij andere dingen zit of je niet prettig voelt over je lichaam. In deze gevallen gaat het probleem meestal vanzelf weer over. Met seks is het alleen wel zo dat hoe vaker je het doet, hoe meer zin je er in krijgt.

Wanneer je lange tijd geen seks hebt gehad, zul je dan ook veel minder behoefte hebben dit weer eens te proberen. Het is belangrijk jezelf dan te stimuleren om wel weer aan seks te gaan denken. Maak bijvoorbeeld eerst eens tijd vrij voor jezelf. Neem een lekker bad, maak jezelf mooi en masturbeer. Hierdoor krijg je vanzelf meer zin in seks, ook met je partner.

Om jullie seksleven goed te houden, zullen jullie moeten zorgen voor positieve ervaringen. Dus zorg er voor dat je je op je gemak voelt en dat het niet pijnlijk is. Forceer dan ook niets en gebruik voldoende glijmiddel. Wanneer jullie lang geen seks meer hebben gehad en de eerste keer dat jullie het weer doen is een negatieve ervaring, dan zul je niet snel geneigd zijn weer met elkaar in bed te duiken.

Fotocredits:
24 Baby

Share This

About the author